Swaithoes, voor fysiotherapie en medische fitness

Maatwerk in zorg en fitheid, zonder poespas, laagdrempelig,              zorgvuldig en ook nog eens gezellig


Nieuws


Terug naar overzicht

24-03-2020

Fysiotherapie blijft open voor mensen zonder corona-achtige klachten

De adviezen vanuit Den Haag zijn aangescherpt. Fysiotherapiebehandelingen zoveel mogelijk beperken. En afstand houden: minstens 1,5 meter. Dat zou betekenen dat ik geen behandelingen kan geven waarbij ik contact moet maken met de patiënt. Zoals bijvoorbeeld bij de behandeling van nek/schouder/armklachten.
Het is onduidelijk hoe lang dit advies blijft gelden. En dat betekent dat er veel mensen een tijd met serieuze klachten rond moeten blijven lopen. Niet aan het werk kunnen, wakker liggen van de pijn of op een andere manier beperkt zijn in hun dagelijks functioneren.
Dat kost mij veel moeite. Daarom ben ik met huisartsen in de buurt in overleg gegaan om te bespreken hoe ik veilig de praktijk open kan houden. Dat is mogelijk voor mensen zonder corona-achtige klachten en als ik zo veilig en hygiënisch mogelijk werk. Heb je echter last van keelpijn, hoesten, neusverkoudheid of koorts, dan kan ik je helaas niet helpen en kun je niet langskomen in de praktijk.

Aanvulling op 26 maart:
De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft woensdag aangegeven dat de maatregel om fysiotherapie alleen nog maar in uiterste noodzaak en alleen op indicatie van de huisarts in te schakelen leidt tot overbelasting van de huisartsen. Zij doen een beroep op fysiotherapeuten om op basis van hun eigen professionaliteit de juiste keuzes te maken. Gelukkig is dit een steun in de rug bij het door mij genomen besluit van een dag eerder.

Belangrijk!
Kom zoveel mogelijk alleen naar een afspraak, zodat er niet meer dan 2 personen in de wachtruimte zitten. En let op een afstand van minimaal 1,5 meter.
Terug naar overzicht


Ontmoeten in het Swaithoes

Ontmoeten kun je opvatten als elkaar tegenkomen. Maar ook als niet-moeten. Beide aspecten vind je terug in het Swaithoes, bij het fitnessen en bij de fysiotherapie. 

Tijdens het fitnessen

Tijdens het fitnessen ontmoet je allerlei mensen, in de trainingszaal. Maar ook aan de koffietafel is het leggen van contacten gemakkelijk. Vaak zitten mensen samen een kop koffie te drinken na het trainen. Ze praten even bij of lezen in een van de boeken of tijdschriften.

Regelmatig organiseer ik leuke activiteiten buiten de trainingen om. Bijvoorbeeld inbrengetentjes, kano- of fietstochten, ribboottochten, karten of museumbezoek. Zo leer je elkaar ook kennen op een heel andere manier. 

Bij de fysiotherapie

Bij de fysiotherapie is het niet-moeten van belang. Ik bepaal niet alleen welke behandeling er gegeven moet worden, net zo min als de klant dat doet. Dat bepalen we samen, in overleg. Want er zijn meestal meer wegen die naar Rome leiden. Wat bij de één werkt, hoeft bij de ander niet altijd te werken. Niemand is gelijk. Iedereen verdient maatwerk, zowel in de fysiotherapie als in de fitness. Dat vind ik belangrijk en dat lever ik dan ook. 

Het Swaithoes is er ook voor het dorp

Heel belangrijk vind ik ook dat het Swaithoes een sociale functie heeft. Met enige regelmaat worden er cursussen en vergaderingen gehouden. Ook op deze manier kunnen mensen elkaar ontmoeten.


Karel Zuiderveld

Hoofdstraat 26 -  9921 PB  -  Stedum  -  karel@swaithoes.nl  -  06-20051984

 

 

 

E-mailen
Bellen