Werkwijze medische fitness

Je begint nooit zomaar met een training. Eerst doen we een intake, dan stellen we een persoonlijk trainingsschema en dan pas begin je met trainen. 

Intake

Als je je opgeeft voor de fitness volgt een uitgebreide intake. Die bestaat uit een vraaggesprek, het beoordelen van een door jou ingevulde medische vragenlijst en een lichamelijk onderzoek. Daarmee wordt duidelijk of er belemmerende factoren zijn om deel te nemen aan de fitness. Heb je bijvoorbeeld regelmatig lage rugklachten, dan moet misschien eerst de rug behandeld worden voordat je kunt starten met de fitness. 

Persoonlijk trainingsschema

Op basis van de intake en jouw doelstelling stelt Karel een persoonlijk trainingsschema op.  Met dit schema proberen we de fitheid, de belastbaarheid en de gezondheid van je lichaam te verbeteren. Daarbij gaat het  er om dat je lekkerder in je vel komt te zitten en niet om spierballen te kweken of vele kilo’s af te vallen.

Trainingen

Het trainingsprogramma bestaat uit cardio- en krachttraining.
In de oefenzaal staat moderne cardiofitness apparatuur, die helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Deze apparaten werken op een pasje waarop jouw trainingsgegevens staan. Als het pasje in het apparaat zit, krijg je de training die past bij jouw belastbaarheid. Zo belast je jezelf nooit te veel of te weinig.
Met de krachttraining versterk je de voor jou belangrijke spieren. Daarvoor staan verschillende apparaten klaar. Karel vult het trainingsschema per keer in en verzwaart pas als dat  verantwoord is. De kans op overbelasting is op deze manier heel klein.