Tally bijna verzopen bij kanotocht

Op zes september was Tally S. haar einde nabij tijdens het traditionele Swaithoes kanotochtje. Midden op het Paterswoldse meer sloeg de kano waarin zij zat ondersteboven. Ze kende het gevaar nog niet om bij Tjarda of Pieter in de boot te stappen. Beiden hebben een reputatie hoog te houden als waterratten. Ook deze keer dus. Gelukkig konden Tally en beide anderen worden gered. Veilig op een steiger aangekomen verzuchtte Tally: “Ik docht, dit wordt mien dood…”

 

Varen, klunen, klimmen, sjouwen

Maar de stemming zat er snel weer in en verder ging het naar de Onlanden. Een prachtig natuurgebied tussen Eelde, Groningen, Peize en Roden. Doorsneden met een aantal riviertjes. Het varen was geweldig (hoewel een chagrijnige visser aan een oever daar duidelijk anders over dacht).  Maar daartussenin….. We moesten van een sloot naar een rivier, van een rivier naar een andere rivier, daarna weer naar en sloot en vervolgens weer richting Paterwoldse meer. Dat betekende veel klunen en sjouwen met boten. Het werd zowaar nog een beetje een survivaltocht. Inclusief het doorwaden van een moerasje, brandnetels, distels en ander ongerief. Het gemopper was niet van de lucht. Maar aan de etenstafel kwamen de verhalen los en bleek dat het toch een leuke tocht was geweest. Volgende jaar maar een bejaardentochtje van Stedum naar Appingedam….

Op 27 september gaan we met een snelle RIB (Rigid Inflatable Boat) naar Borkum. Vanuit de Eemshaven. Op Borkum staan fietsen klaar om bij eb naar Juist te fietsen.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply